Gitár és egyéb pengetős hangszerek

Ma elsősorban a gitároktatás népszerű, jómagam is elsősorban elektromos gitáron, basszusgitáron és fémhúros akusztikus gitáron tanítom növendékeimet, de ha a mandolin család tagjain, netán valami más, különleges pengetős hangszeren tanulnál, akkor is tudok segítséget nyújtani.

gitár

Az oktatás során először megkeressük, hogy anatómiai adottságaidnak megfelelően milyen kéztartással, pengetési stílussal érdemes gyakorolnod az adott hangszeren, hogy biztos tudást szerezhess. Közben az igényeidnek megfelelően zeneelméleti és stílusismereti kérdésekkel is foglalkozunk. A technikai alapok elsajátítása után megismerkedünk választott hangszered funkcióival, igény szerint elmélyülünk egy-egy kívánt zenei stílusban (pl. metál szólók, dzsessz akkordkíséret, britpop riffek vagy éppen vokális blues kísérete stb.).

András logikus, áttekinthető struktúrába helyezve mutatja be a zene elméletét és gyakorlatát, valamint csupa kreatív zenélésre alkalmas technikát tanít.Kati (elektromos gitár)

Felkészítés stúdiózásra

A stúdióban specialitás, hogy hangszertől függetlenül vállalom zenészek felkészítését kifejezetten stúdiófelvételekre. Ez ugyanis másfajta készséget igényel, mint az élő produkció, és néhány célirányos órára kiadott pénzzel még mindig többet lehet spórolni, mint ha a tapasztalatlan zenész a saját (netán együttese) kárán, drága stúdiós órabérben tanulná meg, hogy ez bizony így van.